Banner-bedrukking.jpg

Bedrukkingstechnieken

Met bedrukte business gifts, promotionele items & giveaways valt je bedrijf, merk of boodschap direct op! Je wilt hiermee een perfecte indruk achter laten. Daarom besteden wij veel aandacht aan de opdruk van jouw logo, bedrijfsgegevens, personalisatie en unieke design. Daarbij vergt elke materiaalsoort een andere bedrukkingstechniek.

Zeefdruk is ideaal geschikt voor het bedrukken van papier, plastic en textiel. Het principe van de zeefdruktechniek is doordruk. Zeefdrukinkt is goed dekkend. De inkt wordt door printgaas op het te bedrukken product geperst. Om de bedrukking blijvend te maken, volgt een hittebehandeling van 170 graden. Er wordt gebruik gemaakt van PMS kleuren en het resultaat is zeer gedetailleerd.

De tampondruk is uitstekend om relatief kleine bedrukkingen toch helder te laten tonen. Door de hoge resolutie kunnen ook bedrukkingen van klein formaat zeer gedetailleerd op de producten worden gerealiseerd. Tampondruk is een bedrukkingstechniek die kan worden toegepast voor het bedrukken van papier, hout, metaal en kunststof. Door de vele mogelijkheden is de tampondruk de meest gebruikte techniek. Bedrukking is mogelijk in PMS kleuren.

Een gravure is een techniek waarbij direct een tekst of afbeelding (in bijvoorbeeld metaal of hout) gegraveerd wordt. Dit kan middels een frees of een laser. Een lasergravering heeft het voordeel van een nauwkeurig resultaat, waarbij zelf de kleinste ontwerpen professioneel en helder kunnen worden aangebracht.

Lasergravering is een populaire techniek om promotionele producten of relatiegeschenken te voorzien van een logo of zelfs individuele namen (personalisatie). De lasergraveermachine wordt aangestuurd door een computer waar het logo of tekst in geprogrammeerd dient te worden. Deze computergestuurde laser werkt heel precies waardoor het lasergraveren van relatief kleine en fijne ontwerpen ook tot de mogelijkheden behoort. Het voordeel van een laser op uw product is dat de gravering krasvast is en een luxe uitstraling heeft. Met de CO2 lasertechniek kunnen verschillende materialen zeer gedetailleerd gegraveerd worden. Hierbij valt te denken aan gravering op onder andere steen, glas, kunststof, keramiek, leder en diverse houtsoorten. De kleur is afhankelijk van het materiaal en de onderlaag van het materiaal doordat de laser het bovenste laagje eraf haalt en de onderlaag zichtbaar wordt.

Digitale druk is een techniek waarbij geen drukpers gebruikt wordt. Een printer wordt door een computer aangestuurd. In vergelijking met andere druktechnieken is digitaal drukken vooral interessant vanwege de lage kosten en de mogelijkheid om gecompliceerde logo's te drukken. Bovendien is dit een geschikte bedrukkingsmethode voor zowel kleine als grote oplages.

Sublimatie is een druktechniek waarbij een digitaal geprinte opdruk door middel van een hittepers in het materiaal wordt vergast. De speciale sublimatie-inkten hebben de eigenschap om bij een bepaalde temperatuur te veranderen van een vaste vorm in een gasvormige toestand waarbij de vloeibare fase wordt overgeslagen. Sublimatieprint is enkel mogelijk bij het materiaal polyester wat open gaat staan bij een bepaalde temperatuur waardoor de inkt in het materiaal kan trekken. Bij het afkoelen sluit het materiaal de inkt op waardoor de opdruk uiterst wasbestendig is. Het beeld bevindt zich niet aan de oppervlakte maar maakt deel uit van het oppervlak.

Domingstickers zijn vinylstickers met een full colour bedrukking waarover een laagje kunsthars wordt gegoten. Hierdoor ontstaat een bolvormige sticker die krasvast is en een luxe uitstraling heeft. De domingstickers zijn in bijna elke vorm en afmeting te produceren en door een uitgebreid scala aan folies en bedrukkingstechieken is vrijwel elke gewenste uitstraling mogelijk. De doming stickers zijn zeewaterbestendig, kleurbestendig, uv-bestendig, zelfklevend en duurzaam.

Stickers worden digitaal gedrukt in CMYK. De PMS kleuren worden zo nauwkeurig mogelijk benaderd. Het logo, de tekst of de afbeelding wordt digitaal op een zelfklevende vinyl gedrukt waarna de de stickers worden uitgesneden in de gewenste vorm. De stickers kunnen voorzien worden van een lamineerlaagje. Deze laag dient als extra bescherming tegen verkleuring en krassen. De stickers kunnen los of op vellen aangeleverd worden.