Banner-Afvalmateriaal.jpg

Afval materiaal

Afval van consumptieartikelen dat wordt gebruikt voor het produceren van promotionele producten valt onder de brede categorie van recycling en up-cycling. Denk hierbij aan koffiedik, appelschillen, gebruikte melkpakken en lege wijnflessen. Dit afval kan worden hergebruikt en als een grondstof verwerkt worden in nieuwe producten. Het gebruik van afvalmateriaal voor het vervaardigen van promotionele producten is een positieve stap richting afvalvermindering. Het helpt bij het verminderen van de hoeveelheid afval en bevordert een circulaire economie waarin materialen continu worden hergebruikt en gerecycled.


Een greep uit onze promotionele items, gemaakt van 'afval':

Schort, gemaakt van afgedankte kleding uit Nederland.jpeg

Schort, gemaakt van afgedankte kleding uit Nederland

Zeefdruk

Duurzame, vilten muismat.jpeg

Een duurzame muismat, gemaakt van vilt

Digitale Transfer

Thermobeker gemaakt van gerecycled RVS.jpeg

Thermobeker gemaakt van gerecycled RVS

Lasergravure

Laptoptas, gemaakt van afgedankte kleding uit Nederland.jpeg

Laptoptas, gemaakt van afgedankte kleding uit Nederland

Zeefdruk


"Afval wordt steeds meer gezien als een waardevolle grondstof in plaats van een probleem"

Comfortabele, 100% circulaire sokken die bestaan uit 53% gerecycled katoen (ingezamelde lappen stof), 38% gerecycled polyester (van ingezamelde PET-flessen), 6% nylon en 3% elastaan. Inclusief ingebreid, customised design: ontwerp je je eigen sokken, die perfect aansluiten bij jouw huisstijl en wensen!

Held op sokken.jpeg

Een A5-notitieboekje met een omslag gemaakt van koffiedik. Na het zetten van koffie blijft er koffiedik over. Hiervan is dit product gemaakt. Koffiedik is een organisch materiaal en van nature biologisch afbreekbaar. Dit notitieboekje leent zich uitstekend voor het maken van notities tijdens belangrijke gesprekken en briljante ingevingen.

Koffienotitieboekje.jpeg

Een duurzame, herbruikbare koffiebeker gemaakt van plantaardige vetten en oliën afkomstig van het afval dat wordt ingezameld bij horecagelegenheden in Nederland. Vrij van BPA en melamine en geur- en smaakneutraal. Deze lekvrije design beker is licht in gewicht, makkelijk mee te nemen en comfortabel in gebruik.

Bekers be-o.jpeg